Comenzi online
Parabole moderne
Morris Venden
Toti suntem ignoranti, in diferite domenii. Poti fi o enciclopedie ambulanta in materie de computere, dar sa nu cunosti absolut nimic despre ce se afla sub capota masinii tale.
Altcineva poate fi expert in aeronautica dar complet novice in ceea ce priveste functionarea creierului omenesc. Ce bine e cand cineva incepe sa explice un lucru despre care nu stim nimic, cam asa: “Computerul… carburatorul… creierul uman… reactorul…) se aseamana cu…”
A pune in relatie ceva necunoscut cu altceva cunoscut, aici este geniul parabolei.
Exact asa facea si Isus atunci cand avea de prezentat notiuni abstracte, precum credinta, dragostea, imparatia cerurilor… “Imparatia cerurilor se aseamana cu…”, incepea El si, in mod sigur urma o parabola. Oamenii nu se saturau ascultandu-L, atunci.
Pentru ca ele aduc cerul mai aproape de pamant, parabolele inca le sunt dragi oamenilor, dupa cum a descoperit pastorul Morris Venden peste tot unde a predicat. Cei care i-au auzit parabolele moderne prezentate in predici ii cer necontenit copii ale acestora, pe care, acum, el le-a adunat in cartea de fata.
Parabolele din aceasta carte? Sa vedeti, ele se aseamana cu…
Adica nu! N-ar fi mai bine sa le cititi singuri?