Comenzi online
A patra uimire
Alberta Mazat

Cartea “A patra uimire” scrisa de Alberta Mazat vine sa demitizeze conceptia ca iubirea fizica, definita de Creator prin sexualitate, trebuie privita cu coada ochiului si asezata in plan secund si indepartat, de care sa ne fie rusine. E drept ca o realitate stranie s a impus in Biserica de a lungul timpului si ne a facut semn ca acest subiect este tabu si nu trebuie comentat si nici aruncat printre tineri ca sa nu i ratacim. Sper sa descoperiti in acest minuat manual de dragoste ca sexualitatea nu este doar actul sexual, ci un complex de miscari afective, de atitudini specifice sexului si de motivatii rationale imperioase relatiei, care concura la o atractie continua si crescanda, indiferent de varsta, de circumstante sau de presiuni psihologice externe.
Doar in peisajul intelegerii adevaratei sexualitati putem descoperi actul sexual ca un cadou daruit reciproc de dragostea celor doi.
Relatia dintre viata spirituala si viata sexuala din cuplu a fost foarte putin explorata, socotindu se incompatibile de catre multi partizani ai inaltei moralitati. Si totusi, sondajele au confirmat ca acei credinciosi care traiesc o experienta veritabila cu Dumnezeu, au si experiente bogate in relatia intima de cuplu si se bucura de o sarbatoare a dragostei fara precedent.
Meritul acestei carti este acela de a oferi o educatie sexuala in cel mai inalt cadru crestin, surprinzand frumusetea dragostei fizice din echilibrul vietii spirituale. Orice exces de o parte si de alta le afecteaza pe amandoua.
Poate ca o alta calitate a cartii este aceea de a ne invata sa ne apropiem unul de celalalt in cuplu, fara retinere si prejudecati, actualizand Edenul prin credinta, si in care niciunul din cei doi nu au ceva de ascuns.
Nu in ultimul rand ni se descopera viata din belsug din acea iubire exclusiva, cand partenerii din cuplu beau apa din fantana lor si nu merg pe filozofia casniciilor libere si adulterine.
Casnicia este ocazia in care se lucreaza caracterele si se modeleaza fericit alte vieti din proximitatea lor, obiectiv mai important decat ca cei doi sa fie fericiti si impliniti in relatia lor.
Veti ramane in final cu trei cuvinte care rezuma bucuria unirii fizice: comunicare, intimitate si fidelitate. Fara aceste trei egoismul infloreste ghimpi, durere si resentiment.
“A patra uimire” odata inteleasa aduce protectie dragostei. Si aceasta… ca sa fii om intreg!

Despre autor:
Alberta Mazat este un terapeut respectat in domeniul casatoriei si al familiei crestine, specializat in domeniul sexualitatii. Pentru lucrarea ei ca fost responsabil al Departamentului de Consiliere pe Probleme de Casatorie si Familie, la sectia de Stiinte Comportamentale a Universitatii Loma Linda, pentru incurajarea ei plina de grija si calauzirea profesionala a unui mare numar de persoane, cupluri si familii, a primit de curand distinctia onorifica de Doctor in filosofie din partea Universitatii Montemorelos. In plus, este asistent medical si detine o licenta in sociologie si masterat in asistenta sociala al Universitatii din Denver. Este acreditata de Asociatia Americana a Terapeutilor Sexuali. Alberta este casatorita cu dr. Alfred O. Mazat. Impreuna au patru copii.